Faras Tisanaia için yeniden keşif yapıldı
Faras Tisanaia için yeniden keşif yapıldı
İçeriği Görüntüle

ANKARA/ MED GÜNDEM– Kürt meselesinin çözümüne yönelik oluşturulan Meclis Komisyonu, 21’inci ve son toplantısında hazırlanan ortak nihai raporu oylayarak kabul etti.


Aylar süren çalışmaların ardından tamamlanan rapor, 42 kabul, 2 ret ve 1 çekimser oyla Meclis’ten geçti. Böylece komisyonun görev süreci resmen sona erdi.
Oylamada, DEM Parti kontenjanından seçilen “Halklar” adına Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık ile Emek Partisi (EMEP) milletvekili İskender Bayhan rapora “hayır” oyu verdi. CHP milletvekili Türkan Elçi ise çekimser kaldı.
Nihai raporun önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’na sunulması ve kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. Raporda çözüm önerileri, olası yasal düzenlemeler ve toplumsal barışa ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı belirtiliyor.
Komisyonun kapanmasıyla birlikte, raporun yasama sürecine nasıl yansıyacağı ve siyasi partilerin atacağı adımlar merak konusu oldu.