AMED/ MED GÜNDEM- Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), X hesabından yaptığı açıklamada erişim engellerine tepki gösterdi.
DFG, JINNEWS, Azadiya Welat ve Med Gündem’in yanı sıra aralarında Mahmut Bozarslan ve Renas Vînar’ın da bulunduğu çok sayıda gazetecinin X hesaplarının, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) talimatıyla erişime engellendiğini belirtti. Aynı gün içerisinde, aralarında Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA) de bulunduğu birçok kurumun paylaşımlarına da erişim kısıtlaması getirildiği ifade edildi.
Açıklamada, Newroz sonrası başlatılan gözaltı dalgasının ardından dijital mecralara yönelik müdahalelerin dikkat çektiği kaydedildi. Newroz’a ilişkin haber ve paylaşımların hedef alındığı belirtilerek, uygulamaların sistematik bir sansür niteliği taşıdığı vurgulandı.


DFG, halkın doğru ve çok yönlü bilgiye erişim hakkının demokratik toplumların temel unsurlarından biri olduğunu belirtti. Gazetecilik faaliyetlerinin dijital platformlarda engellenmesinin, doğrudan kamuoyunun haber alma hakkını etkilediği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, farklı dil ve perspektiflerde yayın yapan medya kuruluşlarına yönelik baskıların çoğulculuğa zarar verdiği kaydedildi.
DFG, yetkililere çağrıda bulunarak erişim engellerinin kaldırılmasını ve basın özgürlüğünün güvence altına alınmasını istedi. Ulusal ve uluslararası kamuoyuna da ihlallere karşı duyarlılık çağrısı yapıldı.
Sansüre Hayır!
Özgür Basın Susturulamaz!

Mavi tiki olmayan hesaplara sınırlama geliyor
Mavi tiki olmayan hesaplara sınırlama geliyor
İçeriği Görüntüle