ANKARA - DEM Parti MYK, Rojava ve diğer güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geliyor.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları başkanlığında saat 10.30’da toplanacak.
Toplantıda, Rojava’daki son gelişmeler ve saldırılar ile bölgede yaşanan krizler ele alınacak. Ayrıca, demokratik protesto hakkına yönelik son dönem polis müdahaleleri, Rojava kriz masası çalışmaları ve Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açılması için yapılması gerekenler gündemde olacak.
MYK, toplantıda ayrıca sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilere yapılması başlanan ziyaretleri değerlendirecek ve önümüzdeki dönem için siyasal planlamalarını şekillendirecek.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın siyasetçi Selim Sadak’ın cenaze törenine katılacağı için toplantıya katılamayacağı belirtildi.
İlgili Haberler
Türkoğlu: Firyal Süleyman Halid suikastı siyasi cinayettir
Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, Kerkük'te Firyal Süleyman Halid'e dönük suikaste işaret ederek, "Bu bir siyasi cinayettir. Katliamın arkasındaki güçleri çok iyi tanıyoruz” dedi.
- Kadın
- 11:04 19/1/2024
Hatimoğulları: Kayyımlar belediyelerde ‘hırsızlık bürosu’ açtı
Mêrdîn'de halk buluşmasında konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, kayyımların halka kapattıkları belediyelerde “hırsızlık bürosu” açtığını belirterek, "Bize ait olanı geri alacağız" dedi.
- Politika
- 14:34 28/11/2023
Hatimoğulları: İktidar depremzedeleri göçe zorladı
HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, iktidarın deprem bölgesinde hastane ve okulları inşa etmediğini belirterek, Hatay’da yaşayan Arap Alevilerinin göç etmesinin istendiğini kaydetti.
- Politika
- 13:46 23/11/2023
HEDEP İstanbul İl Eşbaşkanı Kalmaz serbest bırakıldı
İstanbul’da “Özgürlük Yürüyüşü” sırasında gözaltına alınan HEDEP İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
- Güncel
- 16:24 20/11/2023
Bakırhan: Kürt sorununu çözmek için Öcalan üzerindeki tecridi kaldıracaksınız
Partisinin Agirî kongresinde konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kürt sorununun çözümü için inkarcı yaklaşımdan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, “En başta da Kürt halkının irade olarak gördüğü Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kaldıracaksınız” dedi.








