AMED/MED GÜNDEM- Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri, Ofis Semti Sanat Sokağı’ndaki etkinliklerle sona erdi. Festivalin son gününde Rojhılatlı kadın ressam Beyan Mahbanu, barış temalı eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Sergide büyük ilgi gören Mahbanu, her tablosunda barışa dair bir özlemi resmettiğini ifade ederek şunları söyledi:
“Sanat, toplumları buluşturan evrensel bir dildir. Tablolarımda sınırların ötesine geçen barış arayışını anlatıyorum.”
Mahbanu, Med Gündem’den Gazeteci Hamza Özkan’ın sorularını yanıtlayarak sanatsal çalışmalarını ve ilham kaynaklarını anlattı. Röportaj ve sergi görüntüleri, Med Gündem YouTube kanalında izlenebilir.
Üç gün süren Yenişehir Kültür ve Sanat Günleri; konserler, tiyatro gösterileri ve atölyelerle kentin kültürel yaşamına renk kattı. Festival, sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.




